Ücretsiz Yazılım İndirmeden Önce Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Ücretsiz olarak sunulan yazılımı indirmeden önce ilk olarak güvenilirliğine dikkat etmelisiniz. Özellikle Windows işletim sistemini kullanıyorsanız, temel becerileriniz olmalıdır.


Windows işletim sistemi için ücretsiz uygulama indirme süreci internet araması, güvenli bir uygulamanın seçilmesi, uygulamanın indirilmesi ve yüklenmesi gibi aşamalardan oluşmaktadır. Deneyimli olan Windows kullanıcıları için bu aşamalar çok karmaşık olmasa da, daha az deneyime sahip Windows kullanıcıları kolayca kandırılabilir.
Bilgisayarınızı zararlı ve casus yazılımlardan korumak için bir kaç şeye dikkat etmeniz gerekmekte. Biraz onlardan bahsedelim.
Güvenilir programları bulmak için internetten aratmak yerine, güvenilir bir internet sitesine başvurabilirsiniz. Örneğin; ben ücretsiz yazılım indirme konusunda Tamindir‘i kullanıyorum.
Bildiğiniz ve güvendiğiniz geliştiricileri tercih etmeniz daha iyi olur. Ama daha önce adını duymadığınız geliştiricilerden yazılım indirirken dikkat etmeniz gerekmektedir.
Yazılımı indirmeden önce yorumları da okumanız gerekmektedir. Yada herhangi bir arama motoru ile özel arama yaparak sadece kullanıcı yorumlarına ulaşabilirsiniz.
Antivirüs programlarını da kullanarak daha güvenli şekilde yazılımları indirebilirsiniz. Ancak antivirüs programları da her şeyi yakalayamayabilirler.
Ücretsiz olarak da bazı Android programlarını indirebilirsiniz. Örneğin; Microsoft tarafından sunulan Microsoft Security Essentials yada AVG, Avast gibi programları kullanabilirsiniz. Tanınmış diğer şirketlerinde ücretsiz antivirüs programlarını veya deneme sürümlerini indirebilirsiniz.
Çoğu gelişmiş kullanıcı sanal makine kullanarak, bilgisayarını olası risklerden koruyarak, programları inceleyebilir. VirtualBox ve diğer bir çok sanal makine bu işlem için kullanılabilir.
Bu yazılanları dikkate alarak güvenli bir şekilde yazılımları indirebilirsiniz.

İlerle
« Diğer Yazı
Yeni Yazıya Geç
Next Post »
Yorum Attığın İçin Teşekkür Ederim. :)