Firefox 29 Yenilenen Arayüzü ve Gelişmiş Özellikleriyle Yayınlandı


Mozilla'nın popüler web tarayıcısı Firefox, yenilenen arayüzü ve gelişmiş özellikleriyle birlikte Firefox 29 olarak kullanıcılarla buluştu. Kullanıcıların web deneyimini geliştirmek için yeni bir arayüze bürünen Firefox, oldukça sade ve şık bir arayüze sahip.
Firefox 29 her ne kadar kullanıcılar tarafından Google Chrome'a benzetildiği için eleştiriler almaya başlamış olsa da yeni halinin eskisine oranla çok daha modern ve şık olduğu bir gerçek. Sekmelerin çok daha yuvarlak hatlara sahip olduğu yeni Firefox sürümünde, kullanabileceğiniz tüm ayarlar ve gelişmiş özellikler tarayıcının sağ üst köşesinde yer alan menü altına yerleştirilmiş durumda.
Arama ve adres çubuğunu Google Chrome'da olduğu gibi birleştirilerek tek bir bar altında kullanıcılara sunanFirefox 29 üzerinde, hem aramalarınızı hem de ziyaret etmek istediğiniz web sitelerini artık tek araç çubuğu altında gerçekleştirerek, tarayıcıyı çok daha verimli bir şekilde kullanabileceksiniz.
Tarayıcının sağ üst köşesinde yer verilen yeni menü sayesinde eklentiler, seçenekler, geçmiş, geliştirici ve daha birçok ayara kolay ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda menü üzerinde yer alan özelleştirme seçeneği sayesinde istediğiniz tüm araçları sürükle bırak yöntemi yardımıyla tarayıcınızın istediğiniz bölümünde kolayca kullanabilirsiniz.


Uzun süredir Firefox kullanıyorsanız veya gerçek bir Firefox hayranıysanız tüm bu değişiklikler biraz kafa karıştırıcı olabilir ama merak etmeyin. Çünkü Mozilla, Firefox 29 sürümüyle birlikte gelen neredeyse tüm değişiklikleri ve yenilikleri, kullanıcılarına sunduğu kullanım rehberi üzerinde tek tek gösteriyor. Tarayıcınızı yeni sürüme güncelledikten sonra ilk kez çalıştırdığınız zaman kullanım rehberiyle karşı karşıya kalacağınız için merek ettiğiniz tüm soruların cevabını alacağınıza eminim.
Aynı zamanda Firefox Sync (Senkronizasyon) özelliği de artık çok daha basit bir hal almış durumda ve kullanıcıların Firefox hesaplarıyla doğrudan tarayıcı üzerinde oturum açmalarına olanak sağlıyor. Firefox Sync özelliğiyle birlikte kullanıcılar tüm yer imlerini, kayıtlı sitelerini, geçmiş bilgilerini, son çalıştıkları sekmeleri ve çok daha fazlasını kullanıcı hesaplarıyla senkronize ederek veya başka bir deyişle eşleyerek, farklı bilgisayarlar üzerinde oturum açtıklarında bile tüm bu saymış olduğumuz verilere kolayca ulaşabiliyorlar ve kaldıkları yerden işlerini yapmaya devam edebiliyorlar.
Firefox 29 güncellemesi Android cihazlar üzerine de gelmiş olmasına rağmen, Android kullanıcılarını bekleyen bu kadar çok yenilik olmadığı bir gerçek.
Popüler internet tarayıcısı Firefox'un yeni sürümünü olan Firefox 29'u aşağıda yer alan bağlantılar yardımıyla hemen bilgisayarlarınız üzerine indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.


Firefox'u indirmek için tıklayın
İlerle
« Diğer Yazı
Yeni Yazıya Geç
Next Post »
Yorum Attığın İçin Teşekkür Ederim. :)